Wednesday 28.01.2009 00:37,
Má "praxoteorie" praví ...
... že já to vidím trochu "jinak"
Ráno jsem mrkla na článek (a pojala rozhodnutí), teď (právě TEĎ) po příjezdu do prahy ještě projela příspěvky a rozhodla jsem se NAPSAT:
Dnes jsem byla "doma", takže v pozdních nočních hodinách jsem vyrazila do "domů II" (nach Prag). Při (po) průjezdu Waidhaus/Rozvadov, kde jsem zpomalila na "požadovaných" 60 km/h (a v tu chvíli mne oba kamiony v pravém pruhu celkem "svižně" předjížděly) jsem se rozhodola učinit (vzhledem k pozdní hodině a takřka "nulovému" provozu) "POKUS " k dnešnímu článku/tématu..
.. od té cedulky pár m za přechodem kde konči omezení až do prahy (s výjimkou tunelu u Plzeň) jsem jela celou cestu NEPŘERUŠOVANĚ na tempomat rychlostí 159 km/h.
Podotýkám, že "průměrným/běžným" vozem střední třídy (který je nový od nějakých 500 t. do 1 mibl a "ojetý" ho právě 3 a půl letý koupil jeden kamarád - verzi 2.0 HDi s 6st. automatem ve "full" výbavě za "neskutečných" 200 t. a pár drobných) a který někteŘÍ nazývají CENZURA nebo francouzská CENZURA, popř. CENZURA CENZURA a některRÉ místní diskutující zase (tedá JÁ) ... ale to víte ... ,-)
Takže v REÁLU jsem jela "normálním" (to je to PRAVÉ slovo) cenově dostupným vozem střední třídy (kdo jel někdy něčím maličko lepším začínajícím na B(mw) či M(ercedes AMG) nemluvím o Pxxxxx či Fxxxxxx, ví že to je ještě VELMi ZCELA NAPROSTO jiná "liga")
Nuže, jela a PROjela jsem celou cestu téměř PŘESNĚ rychlostí oněch "diskutovaných" 160 km/h (pravda, víceméně "mimo provoz") a BEZ nějakého vymýšlení apod. to byl "nudně pomalá" jízda, kdy se ne NEzapotil, ale ani NEzadýchal ni můj Brumla (minulá C5) ni já (jsem blond navíc "rozměrově" mírně "podměrečná"). Pravda bylo to "příjemnější" a jak cesta přeci jen "rychleji" utíkala, mohu ZODPOVĚDNĚ prohlásit, že na konci cesty jsem byla MÉNĚ unavena (a NEjde jen o nějakých 20 či kolik minut o které tak byla cesta "kratší/rychlejší"), než při "normální" jízdě běžnou rychlostí (normálně jezdím tak 133 možná 134 km/h - prostě opravdu "nudně" dle pravidel a na takových těch omezeních na 80, 70, 60 km/h mne pravidelně předjíždí i nákladní vozy) .
Vím že kdo "neozkusil" tak asi "ne(u)věří", ale TAK to je (já docela "pravdomluvná" a tentokrát navíc klidně dodám: "Čestné slovo" - s "odpovídajícím" autem je cesty VYŠŠí rychlostí MÉNÉ "únavná")
S tou rychlostí je to trochu "těžké" a já "chápu", resp. "nepřekvapuje mne", když před časem jeden (bývalý) ředitel (dřívečeské) banky mající ferrari popisoval v článku v jednom české denníku kterak je to s rychlostí v jeho voze na českých silnico-dálnicích, tak vpodstatě jen KRITIKU a "ještě horší" schytal. NEjsem fanynka tohoto bankovního úředníka, který sám sebe za "nej-" v zemi označil, ale v TOMTO bodě - měl spíše pravdu. Připomnělo mi to cestu po D1 kdysi před lety (ještě "před" body) a mírnou zatáčku, kdy jsem v levém pruhu plula v poklidu s C5 2.2 HDi nějakých 150 km/h a v pravém pruhu s polootevřeným oknem u řidiče se on plně soustředíl, aby neposlušnou (Opel) Corsu "v pruhu" udržel a přibrzdit přitom nemusel. "Chápu", že se to NEmusí "líbit", ale TAK to prostě je a řidič "potencionálního" ferrari v "potencionálním" třetím pruhu by nás "znuděně" objel minimálně dvě stěkilometrovou rychlostí (a mé "druhé já" by nás všechny čtvrtým pruhem "obletělo" ještě vyšší rychlostí, v Bristol Fighter T, to už to ale příliš "komplikuji" - já vím ,-)
Ale v zásadě STEJNOU řečí mluví i článek, 160 km/h dnes dosáhne snad i "krabička" z Kolín(a), takže PROČ ne 160 km/ - ostatně NEpamatuji cestu do prahy (z kterékoliv strany), kdy by mne dodržujíc víceméně rychlostní limity nepředjížděla auta minimálně o 20 - 30 km/h vyšší rychlostí. Troufám si tvrdit, že cesta vyšší rychlostí je "příjemnější", méně "únavná" atp.atd. Pochopitelně kdo se řítí takovou i vyšší rychlostí přeplněnou tříproudovou dálnicí a hned "vlétne" do pravého pruhu, kde podjede jeden dva vozy a plynule se "přeřítí" do pruhu levého (to popisuji realitu minulý týden na D1 - "borec" ve vw passat), na toho neplatí "nic" - to je prostě "idiot". Takže na "dotaz" autora jsou-li na 160 km/h čeští řidiči "zralí", lze odpovědět "taknějak" obráceně - NĚKTEŘí nejsou "zralí" ... resp. jsou "zralí na "želízka" ... těm ostatním by (dle mne) 160 km/h nijak "neuškodilo" (jak také? "běžně" se tak jezdí i dnes - řekněte že ne..) a některé by to "potěšilo" (třeba mne).
S těmi "počty" a "výpočty" je to "těžké" - já myslím že tohle se "spočítat" nedá, protože i když MOHU, tak také NEjedu stále a vždy "naplno - záleží na mnoha "okolnostech" ... mně prostě neomezená rychlost příjde "normální" a návrh na 160 km/h na NĚKTERÝCH českých dálnicích mi příjde "rozumný" "správný" a já se (na něj) MOC mOc MoC moc MOc a moC těším!
respond