Logan první generace je opravdu jednoduché a dá se říci přímo spartánské auto. Na druhou stranu je, s výjimkou hluku uvnitř, velmi pohodlné, prostorné a praktické. Řidičský zážitek mi neposkytlo, ale jako levný dopravní prostředek zastane výbornou práci. Použitá technika pochází z Renaultů straších generací, kde byla mechanika velmi spolehlivá a odolná - kamarád má Logan 1,4 sedan z roku 2005 s najetými 200 000km (koupen nový) a neřešil jediný technický problém. Jiná věc je kvalita a ergonomie, "osahávači" měkčených plastů si v Loganu na své rozhodně nepřijdou
a pozice za volantem i poloha některých ovladačů nejsou zrovna ideální, nicméně na kratší vzdálenosti je to snesitelné bez problémů. Co by mne osobně od koupě Logana první generace dokonale odradilo, je antikorozní úprava karoserie, respektive její absence. Kamarádovo auto je přes velkou péči (každoroční ošetření podvozku i dutin, pravidelné mytí, atd.) rezavé ze všech stran. Pravda, nikde dosud "neprorezlo", ale mě to evokuje dávné nehezké vzpomínky na podobně beznadějný boj s korozí u škody 120.