iamlukaszajic posted by:
Ahoj, díky moc za rady. Dacie mě spíš jen zajímala, ale asi je to vážně blbost. U té Vitary bych se vešel jen do nejnižší výbavy a kufr s 380l není uplně moc. V případě delších cest chci pesanovi trochu dopřát, tady by mě asi proklínal. Na focuse jsem už koukal a je pravda, že za současných 319K je to velice slušná nabídka. Co mě ale odrazuje je vnitřek. Měli jsme na týden půjčený focus 2013 a tam jsme se ve 4 lidech hrozně mačkali, tak nevím, jestli se to zlepšilo nebo ne. Na druhou stranu jsem v nové fábii neseděl, tak je možné, že tam to bude ještě větší peklo. Jinak fanoušek škodovky nejsem, je mi asi jedno co to bude pokud budu mít jistotu levného a spolehlivého provozu s dobrou dostupností. Jediné co mě k fabii táhne je ten scoutline packet. Zpátky k tomu fordu, docela si mě nahlodal. Brát spíš levnějši 1.6 nebo jít do 1.0 ecoboost? Je fakt, že by stále zbývalo nějakých 60K na doplňkovou výbavu a dalo by se s tím pohrát. Co mi ale chybí je nějaký rádoby allroad packet, který je sice jen na oko, ale chytnul sem se. Dá se popříadě focus alespoň trochu zvednout nějakými podložkami nebo něčím, abych mimo silnici/v zimě něco neurval? Bydlím v Liberci, takže čím vyšší, tím lepší.
Ahoj, tak Fábie III Scout má světlou výšku 135+15mm, tedy 150mm, Ford Focus III kombi má 149mm, takže to máš to samé. Jestli jde Focus ještě zvýšit, určitě zjístíš na Focus foru, kde mi vždy někdo poradil a v dobrém
Motor 1.0 Ecoboost má smysl jen ve verzi 92kw/6kvalt, ten slabší jede stejně jak atmosféra 1.6, navíc tě bude štvát turbodíra do 2000 otáček. Ecoboost má nižší spotřebu,ale v kolonách a ve městě se lépe jezdí s atmosférou. Mám služební 1.2 TSI Rapid a i tam je to nepříjemné, prostě do 1800 nic a pak to kopne a vystřelí dopředu
Musíš si to vyzkoušet, někomu to nevadí a naučí se s tím jezdit, někomu to vadí fest
Jinak v dlouhodobém testu AutoBuild byl 1.0 Ecoboost po 100tis.km v naprostém pořádku, nebyl zakarbonován a spotřeba byla myslím kolem 6,3l. Spolehlivý je ale i 1.6 Ti-VCT, navíc bez turba, prostě klasika.
Jinak ještě jsem si vzpoměl, že do 400tis.kč koupíš pěknou skladovku Seat Leon kombi a to s motorem 1.2 TSI 81kw 6kvalt! Technika z Golfu, koncernové kvalitní zpracování i antikorozní ochrana...