Muroň posted by:
Pěkně, objektivně a věcně napsáno. MCV je zajímavá volba pro živnostníky či firmy, kteří si odečtou DPH a vrazí si to do nákladů. Designově se mi docela líbí, užitné vlastnosti jsou velmi vysoké.
Ale jako soukromé auto bych si Logana nikdy nekoupil. Ne kvůli nízké prestiži a svéráznému designu, nýbrž:
1) Mizerná antikorozní ochrana (nevím, zda platí i pro MVC nebo faceliftovaného Logana). V rámci úspor se nezinkovalo a fotky na fórech Logana mě docela vyděsily Takhle rezavé nebyly po třech le...
Vy máte nějaké znalosti, co se týká povrchové úpravy kovů? Zinkování není zdaleka jediný způsob, který se v automobilovém průmyslu používá. Na Loganu je použito ponoření do kataforézní lázně (snad jsem to napsal dobře, je to už dávno, co jsem to laicky studoval...). Technik v galvanovně mne ujišťoval, že je to spolehlivá ochrana proti korozi. Stejná ochrana se používá u užitkových vozidel (autobusy, kabiny nákladních aut, atd.), takže to není nic neobvyklého. Samozřejmě je otázka, nakolik rumuni jsou ochotni mávnout rukou nad evidentním zmetkem.