Greve posted by:
Na podzim si budu muset koupit nové auto a nevím kterým směrem se vydat, proto prosím o radu. Chci MPV, do kterého se ve třetí řadě vejdou vedle sebe tři autosedačky a má velký kufr (kočárek atd.). Najezdím málo, max 10 tisíc ročně. Nemám rád opravy a návštěvy servisu, proto chci spolehlivé auto, co vydrží pár let bez zásadních poruch. A teď jsou dvě varianty:1. Úplně nové auto, konkrétně Dacia Lodgy (benzín 1.2Tce). Výhodou je cena, za cokoliv jiného bych dal o 200 tisíc víc, což mi vzhledem k mému nájezdu připadá příliš. Nevýhodu je horší zpracování a menší bezpečnost. 2. Ojeté auto v ceně kolem 200 tisíc. Něco jako S-Max, Espace, Grand Picasso, Touran atd.. Výhodou je celkově kvalitnější auto za nižší cenu, nevýhodou možnost závad a velmi těžké a rizikové shánění. A mezi těmito variantami jsem se zasekl a nevím, co zvolit.Nechci dodávku typu Citroen Berlingo, ani supermalé MPV, kam se nic nevejde. Na motoru zas tak nezáleží, ale měl by mít nějaký použitelný výkon, aspoň 80kW. Je jedno, jaká to bude značka. Co myslíte?
Ahoj, budu na podzim řešit ten samý problém
Za mě jednodznačně padne volba na ojetinu, ale s jasnou historii a prodávaná u dealera.
- Mě se líbí i Peugeot 5008 1.6 v benzínu, který nemá za sebou žádné maléry.
- Další je Renault Grand Scenic 1.6 nebo 1.2 TCe, ten interiér opravdu deklasuje Dácii, proti které jinak nic nemám a fandím ji.
- Nabízí se i velmi pohodlný Citroen C4 Grand Picasso, ale u dealerů nic nenacházím
- Ford S-MAX by byla pro mě jasná volba, ale dobré kusy s ben. motorem tak kolem 300tis.kč je pro mě moc, takže bohužel cena mě nepustí
- Pak je tu Berlingo a nebo Partner - má to můj kamarád, co také řešil třetí dítě, ikdyž to vypada jako almara, je to fakt skvělě vymyšlené pro větší rodinu a místa absolutně nejvíce