David V posted by:
Pokud už se tady rozjíždí vlákno a přesnosti PP, tak na mém Mondeu je přesný s odchylkou maximálně +/- 0,1 l/100 km.
Nízká spotřeba je určitě příjemná, nicméně nevím jak komu, ale mně naftová auta jedoucí přede mnou smrdí a jezdit neustále na uzavřenou vnitřní cirkulaci nelze. Zajímalo by mě, jestli si někdo jiný všiml toho, že i osobní vozy s naftovým motorem byť s poslední emisní normou prostě pořád dost páchnou. A teď to nemyslím, jako nějakou narážku, ale holý fakt.
Kecání PP částečně souvisí s délkou trasy, jaká se jede. Obvykle při kratších trasách je můj PP mírně optimistický (poslední odchylka vyšla na 0.16), na delších štrekách vychází dost přesně. Obecně to kecání spotřeby může souviset s tím, jak kecá tachometr, já ho mám přesný dost, takže na štrekách počítač nekecá.
Smrdění dieslu si všímám taky, vzpomínám si, že mne na to kdysi dávno poprvé upozornil kamarád, sám uživatel tehdy nového TDI. Co jsem si všimnul, tak více aromatické jsou moderní motory s turbem a přímým vstřikem, starší předkomůrkové sice víc čoudily, ale nebyly tak "voňavé". Také méně smrdí náklaďáky, si díky nižším otáčkám dochází k jinému spalování, než u vyšlechtěných commonrailů s turbem.