Tuesday 16.07.2013 11:17,
BMW E38 vs MB W140 vs A8
Dobrý den,
rád bych si pořídil jednu z těchto ikon (z mého pohledu) automobilového průmyslu. Přemýšlím o BMW 7 řady E38 od roku 1998 do 2001, o MB W140 od roku 1994) nebo o A8 kolem let 1996-2000. Výběr je dán v první řadě tím, co se mi líbí a dále mými finančními možnostmi. Na těchto vozech se mi líbí design, prostornost, pohodlí, bezpečnost a přiznám se, že roli hraje i image, byť u někoho pochybná, u mě naopak dobrá. Každé z těchto aut má nějaké plus (např.Audi hliníkovou karoserii a motor 2.5TDI s dobrou pověstí, BMW téměř vždy automat s možností manuálního řazení, ...) a nemohu se rozhodnout. V případě Audi by to bylo buď 2.5TDI nebo 4.2i, v případě BMW buď 730d nebo 740d nebo 740i, v případě MB by to byl model S500. Nevybírám ani tak s ohledem na spotřebu, ta pro mne není nejdůležitějí, spíše s ohledem na spolehlivost (ano, 730d asi nebude nejlepší, ale je jich poměrně dost = velká šance vybrat dobrý kus). Jednalo by se pravděpodobně o dovoz z Německa, protože aktuálně je v ČR nabídka malá. Nejdůležitější je pro mne pohodlí (nemyslím výbavu, ale odpružení, odhlučnění) a bezpečnost, pak spolehlivost, pak teprve jízdní výkony a pak teprve spotřeba. Můj dotaz Vážené redakci zní: bylo by možné napsat pojednání o těchto vozech, srovnat úroveň pohodlí a odhlučnění mezi těmito 3 auty, spolehlivost motorů (o 2,5TDi jsem zde již lecos četl, o 740d naopak bohužel nevím nic), převodovek (lze u takto starého automatu věřit, že bude ještě nějaký čas fungovat? Jsou např.automaty Mercedes výrazně spolehlivější, než Audi?), odolnost podvozků, případně varovat před některým konkrétním modelem/motorem? Samozřejmě chápu, že koupě takovéhoto vozu bude v každém případě riziková, byť lecos si dokážu opravit sám (i to je výhoda těchto starších typů). Auto se bude využívat k cestě na dovolenou a pak k běžnému ježdění do práce 50km denně.
Děkuji, s pozdravem
Martin Falc
respond