nepřihlášený uživatel posted by:
vozidlo: Audi A6 rok výroby: 1999 palivo: nafta výkon v kW: 110 kód motoru: afb popis závady: dobry den mam audi a6 2,5 tdi 110 kw.automat.jsem sni spokojenej.ale menil jsem alternator a od te doby se mi na pristrojovce ukase zluty trojuhelnik v kolecku.stava se mi to po nekolika ujetych kilometrech.jak se rosviti tak se prevodovka da do nouzoveho rezimu.takze neradi.jak zastavim vypnu klicek a znova nastartuji tak zase nejake km muzu ujet.nevite prosim nekdo co to muze byt.dekuji. kód chyby určené na diagnostice: diagnostic ukazuje nejakou chybu co se tyka taky toho alternatoru.ale ten je uplne novy.a mechanic povidal taky neco o brzdach.dekuji za rady. typ diagnostického přístroje: - kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -
Co jiného poradit, než svěřit se tentokrát do rukou odborníka. Ten asi za minutu změří napětí při dobíjení (je k tomu potřeba voltmetr za cca 120 korun), za dalších cca 8 minut si připojí diagnostiku a podívá co přesně za chybu to píše (k tomu potřebuje zařícení v ceně 350,- a více Kč, cena může být až desítky tisíc dle typu).
Píše li diagnostika nějakou ze závad, které se označují jako "specifické závady výrobce", tedy takové u kterých mi neoriginální levná diagnostika napíše jen číslo závady, tak si musím někde, třeba na internetu sehnat co přesně ta závada znamená a zařídit se podle toho.