Dobrý den,
Vlastním Audi A6 Avant, rv 1999, 2,4i s přestavbou na LPG. S autem jsem nalítal mnoho bezproblémových kilometrů, ale pomalu se poohlížím jinde.
Chtěl bych rovněž A6, od r. 2005 (s novou maskou), čtyřkolku v automatu, v plné palbě (nejlépe S-line
Zajímalo by mě, jaký motor je vhodný na přestavbu na LPG. Uvažuji opět o motoru 2,4i, můžete prosím poradit, jestli je motor oproti předchozí řadě vylepšen? Jediný problém jsem měl s neustálým únikem oleje z pod vík ventilů. Několikrát jsme to přetěsňovali, ale vžy po pár tis. km to začlo znovu. Ne nijak výrazně, ale stále. Jinak je auto - musím zaklepat - víceméně bezproblémové.
V zásadě mi nejde nutně o LPG, ale chci jezdit 1 km pod 2 Kč, to je zásadní podmínka. Uvažoval jsem též o naftové 2,7, ale obávám se, že oné spotřeby 6 l/100 km bych nedosáhl, přeci jen rád auto trochu protáhnu. Se současnou Anežkou jezdím za 2,20 Kč/1 km ať dělám, co dělám, a víc bych určitě nesnesl (spíš méně).
Tedy - jak je to s tím motorem 2,4i a je ještě nějaká jiná varianta? A mám se obávat u tohoto auta automatické převodovky? Ze všech stran slyším, že je to sebevražda, že se kazí a oprava je pěkná paleta. Jaký je Váš názor?
Pro auto si opět pojedu do Reichu, s kamarádem mechanikem, přeci jen za stejný peníz bude auto snad v lepší kondici a s uvěřitelnějšími km na tachometru.
Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
Holan