george333 posted by:
Zvažuji koupi mezi těmito dvěma značkami či modely...BMW E46 nebo AUDI A4 B7 ? Chci zvolit nejspíš diesel a to hlavně kvuli spotřebě.Roční najezd mám cca kolem 20t km. Auto chci na běžné každodenní ježdění do práce,na nákupy,do posilovny na výlety a určitě i sem tam na trochu rychlejší a svižnější jízdu.Auto by bylo v provozu denně. Ve většině případů jezdím denně poměrně krátké vzálenosti,ale časté (pocuky). Delší vzdálenosti jezdím opravdu jen vyjimečně (zatím),cca 2x , 3x do měsíce. + 2x za rok na dovolenou k moři či na hory. Které z těhle značek či modelů by jste mi doporučil? Jaká motorizace by byla pro mě rozumná a hlavně spolehlivější? A ne tolik finačně nákladná na servis ?
Aniž bych znal nějaké podrobnosti k poptávaným vozům, mohu říci, že pro tento typ provozu je obecně nafta naprosto nevhodná a zejména v zimě bude motor dost trpět, neboť bude jezdit stále studený. Studený motor je napadán korozí způsobenou kondenzací vlhkosti uvnitř motoru, může dojít k naředění oleje a zhoršení mazání.
Pro tento typ provozu je vhodnější benzínový agregát (ještě s přihlédnutím ke stáří aut) i za cenu o litr až 2 vyšší spotřeby, a to nejen provozně, ale i uživatelsky (rychlejší náběh topení, rychlejší dostupnost výkonu).