Michal96 posted by:
Zdravím,jsem student a chtěl bych si pořídit nové auto. Do téhle doby jsem jezdil s fabii 1,4 MPI a bohužel si musím pořídit nové. A proto bych chtěl požádat o radu, jaké auto by jste mi doporučili kolem 50 tisíc korun tak, aby bylo svižné (to znamená, aby mělo dobré zrychlení, kolem 10s z 0-100) a vydrželo pár let. Nechtěl bych nic velkého klidně 3 dveřové. Přemýšlel sem o
Audi A3 1,8 92kw. Děkuji za všechny doporučení.
Ahoj, za mě bych doporučil, to co Svět Motorů, tj. Renault Megane II 1.4 v benzínu. Více se o této ojetině dočteš ve speciálním vydání SM o ojetinách.
Jinak ja sám jsem měl pár let Peugeot 206 1.1 16v r.2002 jako druhé auto v rodině a nemůžu říct křivého slova - komfortní, dobré sedačky, tichá klima,levné díly, pozink karosérie. Pokud hledáš živější motor, sáhni po osvědčené 1.4. Do 50tis.kč už jde sehnat ve 3D ročníky 2004/2005.
Jak tady už psali ostatní, fajn autíčko je i Fiat Punto, ten starší typ má i má kolegyně s 1.2 v benzínu. Kromě výměny páčky u volantu(zkratovaný blinkr) se nic zásadního nepokazilo... Bohužel Punto jsem neřídil, jen jel jako spolujezdec, tak netuším jaká je ergonomie pro řidiče. Co mě dostalo je živost motoru 1.2, opravdu nadstandarní a stačí na běžné ježdění bohatě s rezervou. Ze záporu bych snad jen řekl trochu horší výhled šikmo vpřed, v tomhle je Megane i P206 lepší.