martilulin posted by:
A musim rict,ze na CR motoru hned poznam ktera je horsi ci lepsi.Pri horsi je hlucnejsi a linejsi,pri kvalitni jede jak ma.Takze Avanti,Makro,Globus,Hypernova,Lukoil,Shell,EuroOil-vsechno stejnej humus,auto sice jede,ale nejede jak ma.A ten Shell je tam opravnene,testovano na vice pompach i ty jejich V-power,hnus velebnosti.Zminovany Agip si vede dobre je na stejne urovni jako OMV,bohuzel vcetne jejich premium paliva,je take stejny jako Benzina TopQ nafta.
Jedina nafta ktera je srovnatelna s tou...
Vaše dojmy jsou opravdu zajímavé. Je tady ovšem jeden háček. Benzina, Globus, Tesco a další berou všichni benzin i naftu z Kralup nad Vltavou, takže žádný rozdíl z jejich palivu být ani nemůže. ČS jako je Shell, OMV atd. berou taky většinou z Kralup atp., tudíž rozdíly se musí v kvalitě nafty také hodně stírat. Souhlasím, že Shell V-power diesel, je velký kec a lidi na jdou jak vosy na sladké s domněním, že autu dávají to nejlepší. Nechápu ale vaši větu, že rozdíl hned poznáte...to máte z motoru do hlavy napojený nějaký senzor? Já tankuju benzin snad všude možně, kde to jde, ale rozdíl jsem nikdy nepoznal a spotřebu mám pokaždé prakticky stejnou. Pokud nemáte vyloženě starý dieselový motor, tak kromě v kouřivosti to poznat nemůžete. Např., z vlastního zaměstnání vím, že Globus bere stejnou naftu i benzin, jako např Benzina...ta ho však prodává o 4 KČ dráž. A to se vyplatí:)